Кошик: 0

ЗМІ про опалення в Кропивницькому


Декілька днів тому інформаційні портали Кіровоградщини розповсюдили інформацію щодо переводу багатоквартирних будинків на автономний обігрів. Відключатимуть від централізованих систем опалення будинки де більшість жителів уже встановила автономне опалення. Планують це зробити до початку наступного опалювального сезону 2022-2023 років. Рішення було оголошено на апаратній нараді міським головою Андрієм Райковичем.

Розгляд питання переходу почався ще восени 2021 року, про що повідомляло «Суспільне медіа». По інформації директора КП «Теплоенергетик» Олександра Чельника, в Кіровограді з 846 багатоквартирних будинків тепло від котельних спрямовувалось лише в 47 з них, або 22%. Територіально вони розташовані і різних районах міста, тому використання котелень для їх обігріву стало абсолютно недоцільним.

В результаті, керівництвом міста була розроблена програма переходу на «автономку». І як пише «Гречка.инфо» вже цього року, після завершення опалювального сезону будуть відключені будинки, де автономне опалення встановили не менше 85% мешканців. Мер Кропивницького віддав розпорядження вже з 1 квітня 2022 року почати збір таких даних від міських ЖЕО та ОСББ.

Крім того, Андрій Райкович заявив наступне: «При переводі на автономне опалення необхідно розглядати фінансовий стан власників таких квартир. Для тих, хто не в змозі придбати необхідне обладнання, потрібно буде знайти можливість надати допомогу через департамент соціальної політики. Але виключно тим, хто дійсно її потребує! Також не має бути затримки з видачею людям всіх необхідних дозволів та забезпеченням робіт по монтажу відповідних систем».

Вибір варіантів автономного опалення невеликий – електроопалення або газове. Проте, як можна бачити останнім часом, в Україні систематично виникають надзвичайні ситуації з жертвами і травмуванням жителів, пов’язані з пошкодженням газових автономних систем опалення. Свіжий приклад такої ситуації в Кропивницькому – вибух у будинку №24 по вулиці Попова.

На фоні такого стану справ, експерти радять встановлювати електричні системи опалення. Частина з них створює значне навантаження на електромережі, тому вибирати краще максимально економні варіанти. Таким є наші панелі «Венеція». Моделі бренду мають різний функціонал, потужність і, відповідно, ціну. Це дозволяє розрахувати економну та безпечну систему опалення на любий бюджет та площі приміщень.

Коментарі (0)

Поки немає коментарів
Залиште Ваш відгук про статтю
Ваше Ім'я*
Ваш email
Ваш коментар...*

Пошук товарів