Кошик: 0

Повний перехід, чи електрообігрівач лише як додаткове опалення - що вигідніше


Ціна на газ для населення, яка штучно тримається на рівні 7,99 грн./м3, після завершення опалювального сезону 2021-22 років майже стовідсотково збільшиться. Ростуть тарифи і на так зване «транспортування газу», вже зараз складаючи 10-60% всіх витрат на газове опалення. Ці міркування примушують задуматись, який вид опалення кращий – газове чи електричне? Непоганим шляхом економії коштів виглядає суміщення обох варіантів.

Пільговий тариф на електроопалення 2022

Пільговий тариф на електроопалення складає 1,44 грн./кВт*г за умови використання до 250 кВт*г на місяць. Існують пільги на використання енергії в нічний час, з 23.00 до 7.00 вдвічі менші за стандартну ставку. Таким чином, тариф на електроопалення досить гнучкий, що можна використати при умові встановлення електричного обігріву, як в якості основного, так і резервного опалення.

В залежності від регіону та місця проживання, оптимальним може бути варіант обігріву з використанням вдень природного газу, а вночі – електрики. Економія виявиться суттєвою.

Чим вигідне електроопалення?

Існує декілька позитивних позицій:

  1. Якість та енергетична складова електричного струму завжди однакова. Теплоємність природного газу в наших квартирах з кожним роком знижується. Споживачі в Україні скаржаться, що для утримання однакового температурного режиму сьогодні необхідно спалювати на 10-15% більше блакитного палива, ніж раніше.
  2. Найбільш сучасні електричні опалювальні системи вже зараз виявляються більш економними, ніж газові. В першу чергу це стосується інфрачервоних керамічних обігрівачів. Комфортну температуру в приміщенні вони забезпечують при роботі всього 6-8 годин на добу.
  3. Використання електроопалення в квартирі не призводить до необхідності сплачувати додаткові платежі у вигляді сплати «за транспортування».
  4. Тарифи на електроенергію більш гнучкі і передбачувані, ніж газові.

Який вид опалення кращий?

Універсальної відповіді на це питання немає.

  • Власникам окремих будинків в регіонах з дешевим та доступним твердим паливом вигідно використовувати твердопаливні котли або електроопалення в якості основних систем.
  • В сільській місцевості, де постачання газу стабільне, а перебої з електрикою майже норма, є сенс тримати для основного обігріву традиційні газові колонки.
  • В інших випадках рекомендується орієнтуватись на щомісячний обсяг необхідного тепла та відповідно встановлювати автономне електроопалення в якості основного або резервного.
  • Абсолютно кращим електричний обігрів буде для підприємців, оскільки навіть поточні ринкові розцінки на газ для бізнесу в Україні вже позамежні.

Які електробатареї для дому вибирати?

Прийняття рішення про придбання автономної електричної системи обігріву вимагає визначитися з типом електробатарей. На даний час безальтернативно кращим варіантом являються керамічні інфрачервоні панелі.

Основні їх переваги перед конкуруючими моделями наступні:

  • найбільший реальний ККД за рахунок обігріву лише поверхонь: стін, меблів, інших предметів та безпосередньо тіла, а не всієї маси повітря.
  • мінімальний час роботи для підтримки комфортного температурного режиму.
  • генерація корисного тепла – оптимального діапазону інфрачервоних хвиль, що мають лікувальний ефект.
  • стильний дизайн плоских панелей – так, в інтернет-магазині https://venecia.in.ua/ Ви можете вибрати модель під будь-який інтер’єр.

Як ефективно використовувати керамічні обігрівачі?

Притримуйтесь двох простих правил:

  1. Вибирайте оптимальні місця розташування та потужність панелей для кожного приміщення окремо.
  2. Використовуйте всі можливості вбудованих терморегуляторів з метою досягнення максимуму комфорту при мінімумі витрат.

Менеджери компанії https://venecia.in.ua/ завжди готові допомогти з вибором кращого обігрівача для вашого житла по гарним цінам.

Коментарі (0)

Поки немає коментарів
Залиште Ваш відгук про статтю
Ваше Ім'я*
Ваш email
Ваш коментар...*

Пошук товарів