Кошик: 0

Коли закінчиться опалювальний сезон 2022?


Опалення квартири і тим більше приватного будинку сьогодні «з’їдає» чималі кошти. Частково це компенсується штучним утриманням керівництвом країни сталої ціни на газ. Але вже з 15.04.22 пільгові розцінки, скоріш за все, буде скасовано. Тому наших громадян хвилює, до якого часу протримається холодна погода і чим вигідніше буде гріти житло в майбутньому – блаитним паливом чи електрикою.

Коли закінчиться опалювальний сезон 2021-2022?

В Україні цей період захоплює всю зиму та частину весни. Нинішнього року кожен регіон традиційно буде визначити початок і кінець опалювального сезону самостійно.

До призначення цієї дати підприємства ЖКГ та ОСББ не мають жодного відношення. Рішення приймається виключно муніципальною владою. Саме вона віддає відповідне розпорядження місцевим ТЕЦ та тепловим мережам, а ті у свою чергу – команду ЖКГ.

Прийнято вважати, що відключення централізованого опалення залежить від середньодобової температури повітря. Зазвичай в Україні його вимикають у період із квітня до середини травня, залежно від регіону.

Перш ніж ухвалити рішення про зупинку опалювальних систем, проглядається прогноз погоди. Якщо очікується сильне похолодання або заморозки, відключення не відбувається. Стандартна причина винесення рішення – утримання середньодобової температури повітря понад +8°C протягом трьох діб поспіль.

Залежність від централізованого опалення – сумнівна перспектива, як з точки зору комунальних платежів, так і по комфортному мікроклімату в житлі. Тому є сенс задуматися про встановлення автономних та водночас економних систем обігріву. Наприклад, інфрачервоних керамічних обігрівачів «Венеція».

Субсидія на сезон 2021-2022

На опалювальний сезон 2021-2022 розмір соціальної субсидії був збільшений. Наразі допомога складає 2000 грн. – проти 1770 грн. в попередньому році. Навіть таке, відносно незначне підвищення, допомагає біднішим прошаркам населення. Адже ціни ростуть, і гроші потрібні не лише на оплату комуналки.

Після змін в законодавстві з цього року була відмінена потреба подачі повторної заявки, якщо субсидія вже призначалася раніше. Також з’явилась нова можливість – оформлення on-line на порталі «Дія».

Субсидія 2021-2022, в першу чергу для можливості оплатити опалення, призначається українцям та всім легально проживаючим в Україні іноземцям соціально незахищених категорій. Виключення з переліку стосується:

  • громадян, які на протязі року здійснювали покупки більше, ніж на 50 тис.грн.;
  • власники нових авто та нерухомості, якщо хтось з членів їх сімей перебував за кордоном більше двох місяців;
  • власники більше ніж однієї квартири;
  • боржники по комунальним платежам на суму понад 34 тис. гривень.

Пільговий тариф на електроопалення в 2022 році

Дуже важливим рішенням стало часткове зменшення вартості кіловата при умові використання за місяць до 250 кВт*годин електроенергії. Для цих домогосподарств тариф за весь спожитий обсяг обліковується по 1,44 грн. замість стандартних 1,68 грн./кВт*год.

Крім того, були залишені без змін понижуючі коефіцієнти на нічний час. При встановленні двохтарифного лічильника з 11 вечора до 7 ранку пільговий тариф на електроопалення склав лише 50% стандартної вартості.

Коли опалення приватного будинку електрикою стало вигідним?

Таким чином, найвигіднішим варіантом обігріву житла на даний час є поєднання газового опалення з електричним або повний перехід на останнє.

В першому випадку газ можна використовувати вдень, а на електрику перемикатися вночі, коли починає діяти пільговий тариф.

Другий варіант передбачає перехід на максимально економічні, автономні інфрачервоні керамічні обігрівачі. Широкий вибір таких приладів представлений в нашому інтернет-магазині https://venecia.in.ua. Їх використання дозволяє знизити витрати на обігрів більше ніж на 40%, паралельно отримуючи не лише незалежне від сезону, але й дуже корисне для здоров’я тепло!

Коментарі (0)

Поки немає коментарів
Залиште Ваш відгук про статтю
Ваше Ім'я*
Ваш email
Ваш коментар...*

Пошук товарів